CategoriesDinamični model vodenja Krizni management Novosti

Krizni management

Svet se spreminja z vrtoglavo hitrostjo prilagajanje spremembam in njihovo obvladovanje postaja temeljna veščina za soočanje s sedanjostjo in prihodnostjo. Organizacije potrebujejo vodje, ki so  nosilci sprememb in v upravljanju sprememb, soočanje s hitrimi in pomembnimi spremembami na  poslovnem modelu, na organizacijski in procesni ravni itd.

Nobeno podjetje si ne more privoščiti mirovanja. Vedno se soočajo z novimi izzivi in ​​boljšimi načini dela. Vendar pa je treba vsako spremembo, ki jo želite narediti, skrbno načrtovati in izvajati, sicer lahko povzroči več škode kot koristi!

Tu nastopi upravljanje sprememb. To je strukturiran pristop, ki zagotavlja, da se spremembe izvajajo temeljito in gladko – in imajo želeni učinek.

Kaj je upravljanje sprememb?

Upravljanje sprememb temelji na teorijah iz številnih disciplin, vključno s psihologijo, vedenjskimi znanostmi, inženiringom in sistemskim razmišljanjem.

Osrednja ideja teorij upravljanja sprememb je, da se nobena sprememba nikoli ne zgodi ločeno. Na tak ali drugačen način spremembe vplivajo na celotno organizacijo in vse ljudi v njej. Z dobrim upravljanjem sprememb lahko dosežete, da se zaposleni prilagodijo novemu načinu dela in ga sprejmejo brez večjih travm.

Ljudje morajo biti tudi prepričani, da bo novi pristop boljši – in da obstaja jasna pot do tja. 

Uspešno upravljanje sprememb temelji na štirih temeljnih načelih, podpirajo DMV, kjer podjetje po načelu naravnih procesov lahko deluje zelo racionalno in brez napak, predvsem pa se vse zgodi točno takrat, ko se mora. Dinamični model vodenja, pri zaposlenih spodbuja njihove potenciale. Preprečuje stres, manipulacijo in podvajanje nalog.

 1. načelo: Razumeti spremembe

Zakaj se morate spremeniti? Kateri so vaši ključni cilji? Kakšne bodo koristi od spremembe za organizacijo? Kako bo to pozitivno vplivalo na ljudi?

 1. načelo: Načrt spremembe

Učinkovite spremembe se ne zgodijo naključno in vsak načrt, ki ga naredite, mora biti pravi za vašo organizacijo. Način upravljanja projektov sprememb se lahko razlikuje od organizacije do organizacije.

Kako nameravate doseči spremembe? Kako bi moral izgledati uspeh.?

 1. načelo: Izvedite spremembo

Ko začnete izvajati spremembe, morate zagotoviti, da vsi vpleteni vedo, kaj delajo.  Pri tem je odličen Dinamični model vodenja – DMV, ki skozi sedem faz osebne in poslovne transformacije prikazuje , skozi katere gredo vsi subjekti med organizacijskimi spremembami – od šoka in zanikanja do točke, ko  se spremembe sprejmejo in jih pričnejo uspešno izvajati.

 1. načelo: Komunicirajte o spremembi

Komunikacija je sestavni del upravljanja sprememb. Sprememba, ki jo želite izvesti, mora biti jasna in relevantna, da bodo ljudje razumeli, kaj želite, da naredijo, in zakaj morajo to storiti. Vsi morajo vedeti, zakaj se sprememba dogaja, se počutiti pozitivno glede tega!

Sprememba je zapletena in vedeti, česa ne storiti, je prav tako pomembno, kakor vedeti,  kaj morate storiti.

Pri upravljanju sprememb ni pristopa “eden za vse” – zato ni popolnega načina za njegovo vodenje.

Kontaktirajte me za brezplačen predstavitveni sestanek.

Za vsa vprašanja in rezervacije terminov sem dosegljiv na: ddr@milankrajnc.mc

Prejmite brezplačni avdio zapis:
Šola osebnostne spremembe.

Izpolnite spodnji obrazec in na vpisan e-naslov boste prejeli avdio zapis.

Brezplačna e-knjiga:
Psihologija Marketinga

Avtor - Milan Krajnc

Avtor članka: Milan Krajnc, pedagog, podjetnik & krizni vodja
Naučim vas pogledati “nase”, kot na tretjo osebo. Za več informacij ali spoznavno srečanje mi pišite na official@milankrajnc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaTrgovina
  Add to cart