Strateški cilj - Milan Krajnc
Novi zapisi

Strateški cilj

Kljub temu, da ima projekt določen cilj, še ni gotovo, da bomo prišli do njega. Saj se velikokrat dogaja, da prej omagamo ali pa preveč zaidemo. Tako je potrebno postaviti mejnike oz. ključne točke pri katerih bomo merili ali smo na pravi poti.

-- preberi več
Tveganje na projektih - Milan Krajnc
Novi zapisi

Tveganje na projektih

Ko planiramo in uveljavljamo projekt skušamo prepoznati tveganje, ki ogroža projekt, in ga zmanjšati. V planu upoštevamo morebitne tvegane dejavnike, pri uveljavljanju projekta pa se trudimo, da izberemo ustrezne udeležence projekta, da jih pravilno vodimo in motiviramo ter da z njimi dobro komuniciramo. S kontroliranjem projekta ugotavljamo, ali je v projektu prišlo do odstopanj dejanskega od planiranega.

-- preberi več
Ne filozofiraj, raje ustvarjaj! Milan Krajnc
Novi zapisi

Ne filozofiraj, raje ustvarjaj!

Kadar dobite idejo ali imate kakršno koli željo, jo morate čim prej spraviti v akcijo, vendar ne kot divjaki, temveč umirjeno in preračunljivo, na vsako akcijo se morate dobro pripraviti in jo nato speljati do konca.

-- preberi več
Kaj je projektna pisarna? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kaj je projektna pisarna?

Projektna pisarna ni samo programska oprema, temveč je način organizacije delovnega procesa, delovne organizacije in način mišljenja.

-- preberi več
Občina kot projektna pisarna - Milan Krajnc
Novi zapisi

Občina kot Projektna pisarna

Pri svojem delu reorganizacije občinskih uprav vedno naredimo analizo/posnetek aktualnega stanja. Ugotavljamo, da se nekatero delo podvaja, da prihaja do zastojev v pretoku informacij, da zaposleni pogosto ne vedo v kateri fazi se projekti nahajajo ter da se zaposleni in vodstvo med seboj ne razumejo oz. govorijo »različni jezik«.

-- preberi več
Informacijska projektna pisarna - Milan Krajnc
Novi zapisi

Informacijska projektna pisarna

Informacijski sistem mora zagotavljati vse podatke na enem mestu in ne sme podvajati dela. Takšni informacijski sistemi so dragi, zato si lahko pomagamo tudi z delnimi rešitvami ali preprostimi spletnimi aplikacijami, ki jih spremenimo v intranet. Tako predvsem povežemo podatke iz različnih programov in jih združimo na enem mestu. Omogočati mora delegiranje nalog z enega mesta in pregled po projektih.

-- preberi več
Izponjevanje otroških sanj -Milan Krajnc
Novi zapisi

Izponjevanje otroških sanj

Veliko Ljudi prihaja do mene, ker so izgubili smisel življenja, ne najdejo cilja, ne vedo, kaj bi… moja naloga je poiskati smisel življenja v njih in jim pomagati poiskati cilj v tem življenju. Seveda jim ne postavljam jaz cilja, temveč, jih samo vodim po poti.

-- preberi več
Neodzivnost, ali imeti čas za sebe - Milan Krajnc
Novi zapisi

Neodzivnost: Ali imeti čas zase!

Pred nekaj dnevi sem deaktiviral osebni račun na Facebooku, ker je bilo preveč informacij. Namreč vsak dan zaključim tako, da naredim analizo dneva, kako sem izkoristil dan in kaj sem pridobil, naredim plan za naslednji dan, tako pospravim misli in ves nered v svoji glavi… s tem tudi ne nosim psiholoških smeti v svet sanj.

-- preberi več
Novi zapisi

Ujetniki, navideznega reda!

Vsak dan bolj poslušamo kako je potrebno pričeti delati projektno, vendar nihče točno ne ve kaj to pomeni. Večina jih je prepričana, da so projekti, samo razpisi, na katere se prijavljaš z neko idejo. Kar je delamo res. Na projekt lahko pogledamo čisto na vse, tudi na vašo pot v službo.

-- preberi več
Projektna pisarna - Milan Krajnc
Novi zapisi

Projektna pisarna

V zadnjem obdobju se je pojavilo veliko povpraševaja po postavitvi Projektne pisarne v podjetju oz. nekih organizacijskih enotah. Vendar vidim, da se šele sedaj pričenjajo ukvarjati z mislijo, kaj je sploh Projekt.

-- preberi več
Faze poslovnega svetovanja - Milan Krajnc
Poslovni uspeh

Faze poslovnega svetovanja

1. faza: ANALIZA
Identifikacija obstoječega stanja zajema identifikacijo delovnih in poslovnih procesov, ključnega dokumentacijskega pretoka, pregled kadrovske in druge poslovne dokumentacije, identifikacijo ključnih nalog, komunikacijskega procesa in informacijskega sistema.

-- preberi več
Družinsko podjetništvo - Milan Krajnc
Družinska podjetja

Družinsko podjetništvo

Družinska podjetja se soočajo s podobno problematiko kot večina ostalih podjetij, le da je njihova vloga še toliko bolj zahtevnejša, saj se tukaj pojavljajo dodatne težave z vidika usklajevanja poslovnega in osebnega življenja.

-- preberi več
Projektno vodenje brez vodenja lahko povzroči kaos - Milan Krajnc
Novi zapisi

Projektno vodenje brez vodenja lahko povzroči kaos

Z vodenjem projekta bi se naj ukvarjal strokovnjak iz tistega področja, ki ga vodi, ob sebi bi naj imel koordinatorja, ki izvaja administrativni del projekta. Tak koordinator je lahko koordinator vsem projektnim vodjam, kar pomeni, da se oni ukvarjajo s stroko on pa z administracijo.

-- preberi več
Starši napišejo scenarij, otroci posnamejo film - Milan Krajnc
Novi zapisi

Starši napišejo scenarij, otroci posnamejo film

V današnjem času, ko se stopnja vsesplošne krize odraža predvsem na osebnostnih krizah, vse pogosteje slišimo, da padajo maske in se kažejo pravi obrazi ljudi. Ker se s krizami ukvarjam že več kot 13 let, sem skušal poiskati najbolj preprosto razlago, za nastal pojav. „Orodje“, ki mi je služilo kot pripomoček pri razlagi „igre mask“ se imenuje Transakcijska analiza.

-- preberi več
Moja moč je v tem, da sem to kar sem! - Milan Krajnc
Novi zapisi

Moja moč je v tem, da sem to kar sem!

»…moja moč je v tem, da sem to kar sem!« sem v zadnjem času slišal velikokrat, v bistvu sem ga neštetokrat slišal v preteklosti, vendar šele sedaj dovolj glasno in ga tudi pričel razumeti.

-- preberi več
Kipar svojih misli - Milan Krajnc
Osebni preboj

Kipar, svoje osebnosti

Natančno pred trinajstimi leti, sem se naveličal utirjenega življenja oz. je prišel čas, ko sem se skoraj zadušil v utirjeni državni službi, ki je sicer omogočala veliko kreativnosti z mladimi v šoli, zraven pa sem imel še dodatne zaposlitve v medijih.

-- preberi več
Želim si, da bi ženske intenzivneje živele svoje sanje - Milan Krajnc
Novi zapisi

Želim si, da bi ženske intenzivneje živele svoje sanje

Ne sanjaj svojega življenja, živi svoje sanje in Kako osvojiti žensko? sta naslova dveh od osmih knjig, pod katere se je podpisal Milan Krajnc Pavlica, 33-letni osebni in poslovni svetovalec. Ljudem pomaga pri spremembah v njihovem poslovnem in osebnem življenju, tako da odpravlja njihove psihološke in energetske blokade. Tiste, ki jih ne uspe rešiti s psihoterapijo, rešuje s pomočjo energij, kot sta reiki in theta zdravljenje. Direktorje uči biti direktor, moške učiti biti moški.

-- preberi več
Vse je v naših glavah - Milan Krajnc
Moč misli

Vse je v naših Glavah!

Moč naših misli ima ključen vpliv na naše telo in našo okolico. Preboj v razmišljanju je pred leti izzvala knjiga Skrivnost (The Secret), ki govori o tem, da je vesolje skupaj z nami energetska celota. Ker je vse povezano, lahko svoje želje pošljemo v vesolje in se nam bodo izpolnile. Najpomembnejše sporočilo Skrivnosti je, da lahko sami upravljamo svoje življenje, a to hkrati pomeni, da smo sami odgovorni za vse, kaj se nam dogaja, in da je čas, da se nehamo izgovarjati na druge.

-- preberi več
Reorganizacija in krizni management - Milan Krajnc
Novi zapisi

Reorganizacija in krizni management

Vzroki za krizne položaje so lahko različni. Če smo lastnik ali direktor, moramo napake najprej poiskati pri sebi, ne pa se lotiti odpuščanj delavcev, strožjega nadzora in zmanjševanja stroškov na silo, saj s takimi ukrepi zmanjšujemo kakovost storitev in slabšamo odnose.

-- preberi več
Kaj naj država naredi v krizi? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kaj naj država naredi v krizi?

Vsega ne smemo privatizirati, ključne stvari morajo ostati v državnih rokah, saj so vse tisto, kar omogoča osnovno preživetje – in komunikacija je danes pogoj za osnovno preživetje.

-- preberi več
Reorganizacija, optimizacija, racionalizacija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Reorganizacija, optimizacija, racionalizacija

Reorganizacija ni stanje dela v podjetju. V podjetju je postavljena organizacija dela. Ob spremembi strategije se mora spremeniti tudi organizacija, ta postopek pa se imenuje reorganizacija. Spreminjati strukturo in hkrati še poenostavljati proces je zelo težko. Strukturo spreminjamo zato, da bo proces enostavneje tekel in da bomo privarčevali. Tako bi lahko reorganizacijo poimenovali globalna optimizacija oziroma optimizacija je popravek reorganizacije.

-- preberi več
Ko visoko izobražen kader izgubi samozavest - Milan Krajnc
Novi zapisi

Ko visoko izobražen kader izgubi samozavest

Naše počutje je odvisno predvsem od okolice. Če nas drugi hvalijo, se bomo dobro počutili, kar pomeni, da se ves čas ukvarjamo z drugimi. Na sebe skoraj pozabimo! V obdobju, ko smo gradili zunanjo samozavest, smo pozabili na svet okoli sebe, na trenutke, izgubili smo ritem. Nismo več čutili veselja, žalosti, nismo slišali, kaj nam govorijo najbližji, čutili smo samo bolečino, če nismo bili pohvaljeni, potrjeni.

-- preberi več
Ko čez noč ostaneš brez vsega - Milan Krajnc
Novi zapisi

Ko čez noč ostaneš brez vsega!

Podjetnik v nekaj desetletjih ustvari neko malo premoženje. Ponavadi ima hišo, avto, morda še kakšno nepremičnino, ki jo daje v najem ali pa v njej uživa vikende. Sam pa je 100% lastnik podjetja, ki ga je ustvaril in tudi sfinanciral vse svoje premoženje, ter to podjetje daje kruh, vsaj 10 družinam. V vseh teh letih je vse obveznosti do Bank in Dursa ter poslovnih partnerjev plačeval redno, velikokrat je tudi komu pomagal, ko je bil v krizi, da o poslovnih priložnostih, ki jih je dal prijateljem niti ne “govorim”… to je zgodba večine slovenskih podjetnikov, do danes!

-- preberi več
Prodajalec sanj - Milan Krajnc
Novi zapisi

Prodajalec Sanj

Evropa se ni znašla v krizi zaradi slabih naložb v preteklih letih, temveč zaradi nejasnega cilja, saj že stoletja spi na lovorikah svoje zgodovine.

-- preberi več
Samo Ona… ali življenje v dvoje - Milan Krajnc
Novi zapisi

Samo Ona… ali življenje v dvoje

Če nisi popolnoma iskren se bodo stvari slej ko prej »zrušile«, pa iskren ne pomen, da prirejamo informacije, temveč, da tudi najbolj temačne stvari povemo, predvsem sedaj ko se kriza dogaja na vsakem koraku. Vendar tisti najbolj temačni in skriti deli človeka, bi naj za vedno ostali skriti…. No vsaj tako so dejali, čeprav sedaj vidim, da Sonce s svojo svetlobo sili v vsak del mračnih soban posameznika.

-- preberi več
Krizno komuniciranje - Milan Krajnc
Novi zapisi

Krizno komuniciranje

Ko se znajdemo v krizni situaciji, se moramo zavedati, da smo zanjo (najverjetneje) krivi sami. S spoznavanjem samega sebe, bomo namreč odkrili, kaj v nas povzroča konflikte in krizo. Z delom na sebi najbolje odpravljamo vzroke krize.

-- preberi več
Kako obuditi Jugoslavijo? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako obuditi Jugoslavijo?

Ne moremo sprejeti dejstva, da Jugoslavije ni več. Vedno več ljudi sanja in si želi, da bi se tisti časi vrnili. Pri tem pa se nihče ne zaveda, da istega ali podobnega sistema več ne moremo vzpostaviti, lahko naredimo le novega, na podlagi preteklih izkušenj in to veliko boljšega.

-- preberi več
Ženske… ali kako osvojiti moškega? Milan Krajnc
Novi zapisi

Ženske… ali kako osvojiti moškega?

Vsak dan bolj, ko spoznavam ženske, vem, da ne prihajamo iz istega planeta, temveč smo oboji res prišli iz vesolja in to vsak iz svojega planeta, in sedaj se tukaj po naključju srečali. In kaj nam drugega preostane, kot da sedaj nekako sobivamo… čeprav, je vsak dan prav posebna umetnost.

-- preberi več
Območje somraka - Milan Krajnc
Novi zapisi

Območje Somraka

Poletje je vse bliže, nas pa vedno bolj zebe, govorimo si da se kriza počasi poslavlja, mi pa se vedno bolj vračamo k starim navadam… s tem pa ne bomo nič rešili krize. Obstali smo v nekem mrtvem teku, kjer se rojevajo čudne stvari… v bistvu smo v svetu Senc. Vsak ima v sebi temno in svetlo plat…

-- preberi več
Poslovna ženska: »Sama za vse!« - Milan Krajnc
Novi zapisi

Poslovna ženska: »Sama za vse!«

Pri ženskah je danes največja težava, ker pozabijo nase. Če pogledamo, koliko dela in nalog je v zadnjih desetletjih padlo na njih, je tudi logičen odgovor. Vendar, da bo svet lahko »normalno« deloval naprej, ne pomeni, da mora tako tudi ostati. Ženske morajo spet postati ženske, da bo svet v ravnovesju.

-- preberi več
Življenje ni tekmovanje, je potovanje! Milan Krajnc
Novi zapisi

Življenje ni tekmovanje, je potovanje!

Kadar gremo na pot, moramo vedno iti do konca… čeprav je že samo življenje potovanje! In prej ko dojamemo, lažje nam bo… saj vsaka pot, če si jo predstavljamo v fizični obliki… vmes doživimo spremembo vremena, dan se spremeni v noč, srečujemo različne ljudi, ki se na nas različno odzovejo… zato je vsako potovanje zelo različno… in vedno zanimivo… lahko sicer rečemo, da nam gre vse narobe, ali da se sploh ne spomnimo, kako smo prišli na konec?

-- preberi več
Pismo samemu sebi v preteklost! Milan Krajnc
Moč misli

Pismo samemu sebi v preteklost!

»Kaj bi z današnjim razumevanjem in z izkušnjami, ki jih imate, sporočili sebi izpred 5 let?« Odgovoril, sem, da bi šel na dopust za pol leta… in sem mislil zelo resno! Namreč ta misel me je vrgla nazaj točno v obdobje izpred petih let. Na računu sem imel 50.000 eur…. in sem jih zapravil v 5 minutah. Lahko pa bi šel z 10.000 eur na daljši dopust in bi tistih 40.000 eur pametno investiral. Tako, sem se naučil, da nič več ne smem na hitro reagirat in če gre kaj narobe, nikoli gasiti požara, ko je občutek, da je najhuje.

-- preberi več
Pričela se je pot… Nazaj k samemu sebi! Milan Krajnc
Novi zapisi

Pričela se je pot… Nazaj k samemu sebi!

Kdo sem? Kam grem? V bistvu sem videl, da smo ljudje znotraj zelo umazani, da živimo v kupih smeteh…poimenoval sem jih Psihološke smeti. Torej preden bomo lahko sploh pričeli iskati odgovor na Kdo sem? Kam grem? Bomo po sebi morali temeljito počistiti, da se bomo sploh bili sposobni ukvarjati s samim seboj…

-- preberi več
Nove priložnosti - Milan Krajnc
Moč misli

Nove priložnosti!

Ko se »pojavim« v kakšnem podjetju, že ponavadi v začetku vidim celoten proces oz. kaj je potrebno spremeniti v podjetju. In ravno zadnjič sem dobil vprašanje, ali je odpuščanje v našem podjetju posledica tvoje prisotnosti?

-- preberi več
Direktorji so največji Mučeniki - Milan Krajnc
Novi zapisi

Direktorji so največji Mučeniki

Ravno sem se vračal proti domu, ko sem levo in desno ob sebi na semaforju videl veliko osvetljenih obrazev žensk, ki so strmele v telefone in se zraven smehljale… na obrazu se je videlo, da si dopisujejo s svojim princem na belem konju, čeprav ga nikoli niso videle.

-- preberi več
Šola Osebnostne spremembe - Milan Krajnc
Dinamični model vodenja

Šola osebnostne spremembe

Danes je napomembneje, da sami sebe dobro spoznamo, kajti samo tako lahko upravljamo sebe in okolico, če ne smo vedno »žrtev« tujih vplivov.

-- preberi več
Šola Dinamičnega modela vodenja podjetij - Milan Krajnc
Novi zapisi

Šola Dinamičnega modela vodenja podjetij

Dinamični model vodenja je vodenje podjetja po naravnih principh. Tako kot narava vodi svoje procese, brez stresa in omejajočih terminskih planov in se na koncu vedno zgodi vse kot mora; na enak način lahko vodimo podjetje.

-- preberi več
Za Vrhunske je vse prav, kar čutijo! Milan Krajnc
Dinamični model vodenja

Za Vrhunske je vse prav, kar čutijo!

Podjetniki smo v osnovi lovci, ki smo lovišča iz pradavnine zamenjali z lovišči na poslovnih trgih. Tisti lovec, ki je bil bolje pripravljen, je vedno ulovil najboljši plen in tako je danes med podjetniki.

-- preberi več
Fant z nahrbtnikom (Avtoportret) - Milan Krajnc
Dinamični model vodenja

Fant z nahrbtnikom (Avtoportret)

Občasno, ko nekoga pokličem iz moje preteklosti in vprašam če me se še spomnijo; v večini dobim odgovor: »Ja seveda, fant z narhtnikom, ki je bil vedno malo drugačen…« Tisto »malo drugačen«, ne upam niti vprašati, kaj pomeni. Tega nahrbtnika se pa spomnim, čeprav nisem vedel, da je toliko ljudem padel v oči…

-- preberi več
Timsko delo policistov, tožilcev in sodnikov? - Milan Krajnc
Dinamični model vodenja

Timsko delo policistov, tožilcev in sodnikov?

Timsko delo je oblika aktivnosti, ki jo opravlja skupina strokovnjakov na tak način, da je osnova za sodelovanje neposredna delitev nalog med enakopravnimi strokovnjaki in ne položaj posameznika v formalni hierarhiji.

-- preberi več
Certificiranje Dinamičnega managementa - Milan Krajnc
Dinamični model vodenja

Certificiranje DINAMIČNEGA MANAGEMENTA

Po raziskavah med vodilnimi v svetu je Dinamični model vodenja edini pravi način vodenja prihodnosti, saj samo tako bo lahko človeštvo ostalo še naprej v pogonu in razvoju. V kolikor ne bomo upoštevali principov narave pri načinu življenja in vodenju podjetij, enostavno kot človeštvo več ne bomo obstajali.

-- preberi več
Otroci ogledalo staršev - Milan Krajnc
Vzgoja otrok

Otroci Ogledalo Staršev

»Kako je direktorica tečna danes, ves čas mi teži, kdaj bom pospravil to mizo. Jaz pa imamo na mizi samo zložene stvari, tiste, ki so nujno potrebne za vsakdanje delo… no morda je tega veliko, vendar če pa skoraj vse potrebujem. In tak sistem kot imam vedno vem, kje se stvari nahajajo. Res je ne razumem, zakaj teži. Ona pa ima mizo tako čisto, kot da nič ne dela…

-- preberi več
Fizična aktivnost je pomembna za Poslovni uspeh - Milan Krajnc
Poslovni uspeh

Fizična aktivnost je pomembna za Poslovni uspeh

Podjetnike bi lahko primerjali z lovci, ki so »nekoč« lovili hrano za svoje družine. Lovec je zjutraj vzel sulico odšel na lov in to kar je ulovil je njegova družina jedla, približno enako je s podjetniki, le da je njihovo lovišče danes tržišče.

-- preberi več
Stanje okolja je odraz našega načina razmišljanja - Milan Krajnc
Novi zapisi

Stanje okolja je odraz našega načina razmišljanja

V prispevku želim prikazati, kako je vse okoli nas odvisno od nas. Veliko izkušenj imam z delom v poslovnem svetu in vedno znova se mi potrjuje, da s pomočjo svojih »neurejenih« misli in miselnih vzorcev naredimo tudi poslovanje neurejeno.

-- preberi več
Kako slediti fazam terapije - Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako slediti fazam terapije?

Pri osebnem svetovanju je zelo težko meriti učinke, saj ves čas govorimo o občutkih. Klienti od nas pričakujejo čudež že po prvem srečanju. Prepričani so, da imamo »čarobno palico«. Vendar ni tako. Zato so klienti po prvi terapiji ponavadi razočarani, saj so njihova pričakovanja prevelika.

-- preberi več
Poslovni proces, kot glasbena sinfonija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Poslovni proces, kot glasbena simfonija

V zadnjem času je veliko govora o 6 urnem delavniku, pa še to je preveč. Namreč če bi se bolje organizirali in če bi osebne frustracije odmaknili iz delavnega procesa, bi bilo 4 ure na dan čisto dovolj.

-- preberi več
Pogovor ob kavi - Milan Krajnc
Pogovor ob kavi

Pogovor ob kavi

Pri sebi nisem popolnoma prepričan ali imam razvita vsa čutila, kot ostala večina.

Namreč vidim bolj slabo, kar se pozna po tem, da sem površen in veliko stvari spregledam.
Slišim bolj slabo, kar se vidi, da veliko stvari ne naredim, ko mi naročijo, ker sploh nisem slišal.
Ne vonjam, menda imam eno nosnico popolnoma zareščeno s kostjo in potem zelo redko pohvalim kako damo, da lepo diši.

-- preberi več
Zmagovalna nota - Milan Krajnc
Pogovor ob kavi

Zmagovalna »nota«!

To ponedeljkovo jutro, sredi poletja, ko so že vsi na dopustu, je pa naporno, nikakor da se predramim. Spet bo eden od tistih dni, ko se ne bom mogel prebuditi, in bodo občutki popolnoma odšli mimo mene, ponovno bo spet en izgubljen dan, kjer bom samo obklukal aktivnosti, ki jih moram narediti in bom komaj čakal, da ga je konec, da grem spat… in tako bo en dan manj v mojem življenju, en dan bliže koncu.

-- preberi več
Iz roba družbe - Milan Krajnc
Novi zapisi

Iz roba družbe…

Ravnokar sem prebral knjigo ustanovitelja IUS Softwera oz. bolj znanega, kot IUS-INFO – Pravni informacijski portal, Drugi kraj rojstva, kjer govori o svojem padcu v jamo sredi gozda v Dominikanski republiki, iz katere se je po 8 dneh nekako rešil… Sprožili so veliko iskalno akcijo… pol sveta je bilo na nogah.

-- preberi več
Sanje - Milan Krajnc
Novi zapisi

Sanje

SALVADOR DALI je nekoče dejal: “Nekega dne bodo tudi uradno priznali, da to kar smo poimenovali realnost je večja iluzija od sanj.”
Ob njegovih besedah bi se resno mogli zamisliti. Čeprav velika večina jih zamahne z roko in si reče, … ti sanjači. Je treba delat, se je potrebno soočiti s to realnostjo, ne pa sanjat. Od Sanj se ne živi.
No pa poglejmo, kdo ima prav?

-- preberi več
Poslednja pot - Milan Krajnc
Novi zapisi

Poslednja pot

Velikokrat pridemo v življenju do točke, ko več ne vidimo poti naprej. Prepričani smo, da je konec vsega in se pripravimo na najhujše. V bistvu, bi samo radi ugasnili luč, pozabili na vse in začeli od začetka.

-- preberi več
Sladkor, hrana za demone - Milan Krajnc
Novi zapisi

Sladkor, hrana za Demone

Kot psihoterapevt se intenzivno, strokovno in znanstveno ukvarjam z iskanjem vzrokov za krize. Vsaka nastala situacija ni samoposebi umevna, da se bo rešila in se nikoli več ponovila. Vse je namreč stvar naše odločitve.

-- preberi več
Kako izkušnje iz športa prenesti v poslovni svet? Milan Kranjc
Novi zapisi

Kako izkušnje iz športa prenesti v poslovni svet

Danes na življenje gledamo preveč razdrobljeno, preveč smo ga razdelili na segmente. Če samo pogledamo osnovno šolo imamo biologijo, slovnico, matematiko, kemijo… vendar se vsakega predmeta učimo posebej faktografsko, poznati moramo definicije, formule… premalo je povezovanja.

-- preberi več
Kako iz športa narediti posel? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako iz športa narediti posel?

Veliko športnikov v svoji karieri, želi izkoristiti vsak trenutek za trenig oz. ga nameniti k izboljšanju rezultatov. Predvsem, kadar so rezultati vrhunski pa večina športnikov posveti celotno življenje športu.

-- preberi več
Pomlajevanje podjetja - Milan Krajnc
Novi zapisi

Pomlajevanje podjetja

V zadnjem času opazujem, da se vedno več direktorjev odloča za razne lepotne operacije, da bi izgledali mlajši. Vedno več ljudi se boji svoje starosti, svoje minljivosti. Pri tem pa vidim, da uporbljajo »umetna« sredstva, ki delujejo na kratek časovni rok in potem se vedno znova popravljajo in na koncu več niso podobni niti sebi.

-- preberi več
Z motivacijo do izgorelosti - Milan Krajnc
Novi zapisi

Z motivacijo do izgorelosti

V zadnjem desetletju vse več govorimo o izgorelosti, sedaj pa se je ta izraz celo uvrstil na seznam uradno priznanih bolezni. Moje skromno mnenje je, da je to podpiranje lenobe. Morda ste sedaj začudeni, saj do preizgorelosti pride ker preveč delamo.

-- preberi več
Kako bi “narava” sama sestavila svojo najboljšo kadrovsko ekipo! Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako bi “narava” sama sestavila svojo najboljšo kadrovsko ekipo!

V svetovnih mitologijah, zgodbah in religijah je drevo močan simbol globokega in svetega pomena. Da se bomo uprli nevihtam življenja, moramo biti dobro ukoreninjeni v svojo osebno moč, vrline in vrednote. Upoštevajte nauke starih Keltov, predstavljajte si sebe kot drevo in odkrijte, katere kakovosti nosite zapisane v svojih koreninah.

-- preberi več
Kako vemo kateri kader je pravi za nas? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako vemo kdo je najboljši kader za nas!

Včeraj sem dobil nujen klic iz Avstije, z namenom da je njihova podružnica v Sloveniji popolnoma nekompatibilna z njimi, pa tudi med seboj se ne razumejo. Danes sem se oglasil pri njih na Dunaju in razložili so mi celotno situacijo.

-- preberi več
Knjižnica starodavnih znanj - Milan Krajnc
Novi zapisi

Knjižnica starodavnih znanj

Čeprav je Milan Krajnc veliko pisal o sebi, se o njem ve zelo malo. Pisal je samo o svojih občutkih, ne pa o ljudeh, krajih, dejstvih, ki so vplivali na njegove občutke. Pred javnostjo skriva svoje zasebno življenje. Vse kar vemo o njem, da je doktorant iz področja Upravljanja človeških virov in da večina časa dela, kot psihoterapevt z vodilnimi v podjetju in državi.

-- preberi več
Šloganje iz Vagine - Milan Krajnc
Ženske

Šloganje iz Vagine

Ravnokar sem prebral knjigo Vagina od Naomi Wolf, na 500 straneh, pa ne zato, ker me to področje tako zanima, temveč, me je pritegnila struktura knjige, ki je podobna, kot jo sam želim imeti, pri ravno tako nastajajoči knjigi s 500 stranimi z naslovom JAZ.

-- preberi več
Kako zdraviti z mislimi? MIlan Krajnc
Moč misli

Kako zdraviti z mislimi?

Dolgo sem za časopis DNEVNIK, pisal kolumne z naslovom Moč misli, vendar se takrat še nisem zavedal, kaj pišem. Cilj je bil razložiti, kako s svojo notranjostjo vplivamo na poslovni uspeh, organiziranost…

-- preberi več
Peticija za smrtno kazen - Milan Krajnc
Novi zapisi

Peticija za SMRTNO KAZEN!

Slovenija je še vedno na samem vrhu števila samomorov in ko sem gledal statistiko zadnjih deset let, se ta številka samo povečuje in to predvsem med delovno aktivnimi ljudmi.

-- preberi več
Šola Dinamičnega Modela Vodenja Za Podjetja - Milan Krajnc
Izobraževanje

Certificiranje Dinamičnih Managerjev

Namen izobraževanja je, naučiti se voditi podjetje, kot se bi v resnici moralo, brez iger, stresa in kritičnih situacij. Naučili vas bomo to, kar še niste slišali v nobeni šoli.

-- preberi več
Zbogom Sirius! Milan Krajnc
Novi zapisi

Zbogom SIRIUS!

Moje misli se vedno bolj obračajo k stanju v Sloveniji. Ukvarjam se s tem, v kakšni anomaliji živimo in, ko sem v ponedeljek gledal oddajo Studio City, lahko rečem, da je bila oddaja pravo razodetje.

-- preberi več
Korupcija, odraz vodenja države - Milan Krajnc
Novi zapisi

Korupcija, odraz vodenja države!

Že več kot 20 let se ukvarjam s psihologijo vodenja, predvsem pa vzroki za uspehe in neuspehe. Pri tem kot podjetnik in raziskovalec razvijam metodologije, ki omogočajo uspeh. Vendar ne uspeh za vsako ceno, temveč uspeh, ki nastane na osnovi potencialov.

-- preberi več
Dinamični krog - Milan Krajnc
Novi zapisi

Dinamični krog

Na podlagi več kot 20 let izkušenj smo ustvarili celovit pristop, s katerim dosežete ravnovesje med telesom, intelektom, čustvi in dušo.

-- preberi več
Trojanski konj v podzavesti - Milan Krajnc
Novi zapisi

Trojanski konj v podzavesti

Vedno več oseb se name obrača, ker se ne morejo »osvoboditi svojih staršev«. Ti starši se namreč nahajajo v njihovi glavi, čeprav so nekateri že umrli, ali živijo zelo daleč stran.

-- preberi več
Življenje izven igrišča - Milan Krajnc
Moč misli

Življenje izven igrišča

Veliko me sprašujejo če imam kakšen recept za aktualno zdravstveno stanje. Žal nimam nič novega, kar je bilo neštetokrat povedano v zadnjih dneh.

-- preberi več
Napišimo si osmrtnico - Milan Krajnc
Novi zapisi

Napišimo si OSMRTNICO!

V teh dneh samoizolacije, dobivamo nasvete, da se poslužujemo knjigam, televizijskim programom, internet vsebinam… vsemogoče vsebine so nam brezplačno navoljo… moje skromno mnenje je, da to ni dobro, saj bomo samo povečali odmik od sebe.

-- preberi več
Ker se sam nisem znalu ustavit, sem ustavil svet - Milan Krajnc
Novi zapisi

Ker se sam nisem znal ustaviti, sem ustavil svet

Vedno nekaj čakam…
… do tega spoznanja sem prišel, včeraj, ko sem razmišljal, kaj me najbolj utruja. Namreč že od meseca novembra, dobesedno živo sanjam, kako se bom v kratkem preselil na peščeno plažo in tam nič delal.

-- preberi več
Kako preživeti čas v izolaciji? Milan Krajnc
Novi zapisi

Kako preživeti čas v izolaciji?

Obdobje samo izolacije se ne bo tako hitro končalo. Kar pomeni, da se bodo naše življenjske navade popolnoma spremenile. Omejeni bomo na nekaj kvadratnih metrov in na določene ljudi.

-- preberi več
Osebna terapija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Osebna terapija

SiriusPersonalTransformationTM je samostojna metoda ali eden od procesov metode SiriusCBT, po katerem se da temeljito »počistiti« po sebi.

-- preberi več
Duhovna terapija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Duhovna terapija

Theta Healing je revolucionarna tehnika zdravljena in meditacije, ki omogoča fizično, psihično in duhovno zdravljenje z usmerjenim namenom skozi enotno univerzalno energijo in Kreatorja.

-- preberi več
Energetska terapija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Energetska terapija

Skozi vse in vsakogar na tem planetu se pretaka ŽIVLJENJSKA ENERGIJA; tista najbolj prvinska, neomadeževana, ki se odraža kot notranja sreča in zadovoljstvo ter sproži globlje razumevanje samega sebe.

-- preberi več
Poslovna terapija - Milan Krajnc
Novi zapisi

Poslovna terapija

Dinamični model komuniciranja je plod večletnih izkušenj na področju svetovanja top in srednjemu managementu, ki temelji na realnih procesih organizacije.

-- preberi več
Zakaj ne želim več nazaj v Slovenijo? Milan Krajnc
Osebno

Zakaj ne želim več v Slovenijo, nazaj!

Že več kot dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se specializiral za »rezanje« vezi iz prekelosti in razvijanje potencialov, ki so zaradi psiholoških »smeti« spale toliko časa.

-- preberi več
Županska akademija - Milan Krajnc
Županska akademija

Zakaj nekdo želi postati župan?

Tik pred nastalo krizno situacijo sem se lotil raziskovanja med vsemi župani v JV Evropi, kjer sem žele odkriti, zakaj se v posamezni državi posamezniki odločajo za kandidaturo; želel sem ugotoviti ali je kak skupen vzorec.

-- preberi več
Ljubimec za pogovore - Milan Krajnc
Pogovor ob kavi

Ljubimec za pogovore

Psihoterapevtom in coachem, v teh dneh ne primankuje dela. Saj se veliko ljudi znajde v različnih stiskah, premišljujejo o različnih stvareh in se potem nekje miselno zataknejo ali pa jim je samo dolg čas.

-- preberi več
Kultura kot motor in steber naroda - Milan Krajnc
Poslovni uspeh

Kultura, kot motor in steber naroda!

V kolikor pogledamo zgodovino posameznih narodov so se skozi zgodovino in čas ohranili samo zaradi močne povezanosti. Tisto, kar pa jih je držalo skupaj, pa je njihovi običaji, različna izročila, navade, jezik… kar pa vse lahko štejemo pod kulturo.

-- preberi več
Mentalist - Milan Krajnc
Novi zapisi

MENTALIST

Ravnokar sem se vrnil iz Monaca, kjer sem predaval o Intuiciji, kjer sem zraven razlage, kako deluje, malo kot za zabavo, nekaterim dejal naj mi pokažejo sliko neke osebe, ki je jaz zagotovo ne poznam in jim bom vse povedal o tej osebi v odnosu do njih.

-- preberi več
V čevljih staršev - Milan Krajnc
Družinska podjetja

Končno delam z užitkom, ko so posel prevzeli otroci!

»Le kje sem naredil napako, da otroci nikakor ne morejo odrasti?« je stavek, ki ga neštetokrat slišim v svoji ordinaciji, kadar se pri meni oglasijo starši otrok, ki imajo skupaj podjetja. Govorim o Družinskih podjetjih, ki pri nas uradno nimajo tega statusa, čeprav bi lahko 70% podjetij tako imenovali.

-- preberi več
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaTrgovina
    Add to cart