V čevljih staršev | TISKANA KNJIGA

25,00

Kaj so družinska podjetja in zakaj so tako dragocena? Koliko prispevajo v slovensko skupno blagajno in zakaj jim pri tem država tako slabo pomaga?

Odgovori na ta in številna druga bistvena vprašanja prinašajo smernice za zdravo postavitev družinskega podjetja ali za transformacijo, ko že škriplje v odnosih in bilanci.

 • Jezik: Slovenski jezik
 • Format: Tiskana knjiga
 • Leto izdaje: 2020
 • Strani: 180

Deli izdelek

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on email

Opis

Kako usklajevati vse vloge v njih in ločiti dom od dela? Kako uspešno zaposliti otroka, kako učinkovito povedati očetu, da se v nekem trenutku umakne?Kako spraviti taščo iz direktorjeve pisarne in tasta spomniti, da se po statutu kot nadzornik ne vtika v delo direktorja? In kako sprejeti zdravo odločitev, če ne gre naprej? Kako urediti občutljivo in kompleksno zgodbo nasledstva?

In predvsem: Zakaj je za družinska podjetja še toliko bolj pomembno, da spoznamo svoje vzorce iz otroštva, preden ustvarjamo poslovno družino, imenovano podjetje?

Odgovori na ta in številna druga bistvena vprašanja prinašajo smernice za zdravo postavitev družinskega podjetja ali za transformacijo, ko že škriplje v odnosih in bilanci.

Priročnik, prvi tako temeljit in sistematičen o tej tematiki v Sloveniji, ima 5 zelo raznolikih poglavij. Namen priročnika je predvsem priprava in drugačen pogled na razmišljanje v družinskem podjetništvu. Podjetje namreč ne more biti samo sredstvo za doseganje osebnih ciljev, saj smo del družbe, del narave … in na kakršen način bomo vlagali v podjetje, tako bomo dobivali nazaj. Zato je pomembno, da preden sprejmete odločitve, ki naj bodo vedno dolgoročne, o vsaki temeljito premislite. Najprej poglejte nase, kako bo ta odločitev vplivala na vas, in potem na okolico. Pomemben je vrstni red, najprej VI, šele nato drugi. Vendar pa na druge nikoli ne smete pozabiti. Zato je pomembno, da so vaše misli pri sprejemanju odločitev čiste, da izhajate iz miru, ki ste ga dosegli pri sebi. Čistost pa lahko dosegate z dosledno etično držo, ki jo z rešitvami spodbuja ta priročnik.

Iz knjige: „Člani družinskih podjetij se moramo zavedati, da smo predvsem ljudje, da smo pri sebi to, kar smo bili, preden smo se odločili za družinsko podjetništvo – želimo torej predvsem živeti in čutiti vsak trenutek.“

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “V čevljih staršev | TISKANA KNJIGA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaTrgovina
  Add to cart